REART KIÁLLÍTÁS


REART

Az anyag nem vész el csak ARTalakul

Fenntartható fejlődésünk egyik alapja az újrahasznosítás. Akárcsak vendéglátónk, a Medence Csoport, mi is újrahasznosítunk. Ennek szellemében a debreceni NDK Művészcsoport (Neue Debreczenische Kunst; Nehezen Definiálható Közösség) rendhagyó tárlattal tiszteleg a Pipa utcai kiállítótérben.

Az anyag nem vész el csak ARTalakul.

A fenti megállapítás alkotásainkban mutatkozik meg. A ?kényszerített kreativitás? jegyében sajátos hagyományunkként különböző dolgokat építünk be alkotásainkba, a hétköznapi használati tárgyaktól kezdve a hulladékban talált szemétig. Ami mások számára lom, értéktelen kacat, számunkra transzformációra váró művészi alapanyag. Mindez újabb és újabb jelentéstartalmak felfedezésére, megértésére szolgál.

A szemét Szimbólum. Jelképe a világ teljes körű kisajátításának, jövőtlenségünknek. Jelképe a kiüresedett világ képzetének. A fogyasztás, a ?Vedd meg! Használd! Dobd el!? életfelfogás mementója. Mi mindezt művészileg újrahasznosítjuk, mert az anyag nem vész el csak ARTalakul.

Hátulról támadunk a gyanútlan szemétre, ami rezignáltan várja sanyarú enyészetét. Settenkedve, észrevétlenül konvertáljuk az addig csak funkcionális tárgyakat a művészet részévé. Szokatlan helyzetekbe hozzuk a kacatot, hogy az a művészeti környezetben értékké váljon.

Kiállítóművészek:

Dóczy Alpár, Deák Anita, Jahoda Réka, Kővári Attila, Kónya Ábel, Koppányi Péter, László János, Juhász Ernő, Orbázi Zoltán, Imreh Sándor, Szarvák Antal

Kiállítás megnyitója: 2017. június 2., péntek 18:00 óra

A kiállítást megnyitja: Lépold Zsanett, művészettörténész

A kiállítás 2017. június 23-ig tekinthető meg.

Medence Csoport Kft. 1093 Budapest, Pipa u. 4.

http://www.medencedesign.com/