Luther Márton és a Reformáció évéhez kapcsolódó pályázat (1517 ? 2017)


2017. fontos év, hiszen éppen 500 éve, hogy Luther Márton Wittenbergből elindította a reformációt. Ebből a jeles alkalomból idén protestáns művészek képeivel szeretnénk a város kirakatait megtölteni. Az NDK (Nehezen Definiálható Közösség ? Neue Debreczenische Kunst) az idei évben már hetedik alkalommal szervezi meg a Kirakat Art Attack kiállítást a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz kapcsolódóan. A nyári napforduló időszakában egy hétig láthatóak a munkák a ?Kálvinista Róma? kirakataiban, majd pedig a YurtazuhanY Galériában, szintén a belvárosban.

Az NDK hangsúlyozza a kortárs művészet társadalomformáló hatását  és nem megy el szótlanul az ellaposodó esztétika és a kiüresedő koncepciók mellett.

Az NDK pályázatot hirdet elsősorban protestáns, de akár más felekezetű művészeknek is, hogy reformáció ihlette munkákat alkossanak, melyek a keresztény felvilágosodás értékeit mutatják be a művészet végtelen eszköztárával. A kiállítás így reformációt, megújulást hozhat mind a hitbéli testvéreknek, mind pedig az egyházat nem ismerőknek, hiszen a művészeket új oldalukról ismerhetik meg, ugyanakkor a hívők újszerű művészeti törekvésekkel is találkozhatnak.

Az alkotások lehetnek Biblia tanításokon alapuló munkák, zsoltárokat, dicsőítő énekeket vagy egyházi/közösségi rendtartásokat feldolgozó alkotások. A klasszikus művészeti alkotások mellett várjuk az újszerű művészeti médiumok segítségével létrehozott munkákat is.

A kiállítás gerincét az NDK művészeinek alkotásai adják a meghívott művészek újonnan készült munkáival kiegészítve.

A tárlat végleges anyagát az NDK tagsága állítja össze a benyújtott pályamunkák digitális dokumentációja alapján, figyelembe véve a kiállítótér adottságait és technikai feltételeit.

A kiállításra pályázati úton beválogatott munkák alkotóitól 4000 Ft részvételi díjat kérünk, hozzájárulásként a projekt megvalósítása során felmerülő költségekhez, és a képek visszajuttatásához.

A kiállítani szándékozott munkákat digitálisan várjuk, lehetőség szerint minimum 10 MB méretben, nagy felbontásban a következő e-mail címre: neuedebkunst@gmail.com

Határidők:

  1. digitális beadás: 2017. Június 2.
  2. a kiállítási anyag válogatása:2017. Június 6.
  3. az alkotások összegyűjtése:2017. Június 21.
  4. kiállítás megnyitója: 2017. Június 24.

További információ:
Dóczy Alpár
neuedebkunst@gmail.com
+36 70 675-5373

http://www.pafi.hu/
https://palyazatmenedzser.hu/
http://palyazatok.org/