LAST WORDS – PÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS


LAST WORDS – PÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS

Pályázati felhívás általános iskolás és középiskolás diákok részére

 

HALLD MEG A VESZÉLYBE KERÜLT ÁLLATOK UTOLSÓ SZAVAIT!
SZÓLJ HOZZÁ! REAGÁLJ! FORMÁLJ VIZUÁLIS VÉLEMÉNYT!

 

 

A debreceni NDKNeue Debreczenische Kunst – művészcsoport, és a Deák17 Galéria által meghirdetett pályázat és kiállítás célja, hogy kortárs művészek és diákok alkotásain keresztül járjon körül egy sok kérdést felvető globális problémát: az emberi tevékenység által veszélybe kerülő élőlények pusztulását, a biodiverzitás csökkenését. A kiállítás kortárs művészek és diákalkotók munkáinak párhuzamos bemutatásával lehetőséget teremt a különböző generációk tapasztalatainak és gondolatainak cseréjére, a jövő gondolkodásának alakítására, alternatívák felvázolására. A kiállítás gerincét az NDK művészcsoport, valamint a meghívott kortárs képzőművészek témára reflektáló munkái adják, mely kiegészül a pályázatra beérkező, szakmai zsűri által válogatott diákmunkákkal.

 

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA:

Nem kisebb célt tűztünk ki, mint a figyelem felhívását, a Földünket veszélyeztető megannyi problémák egyikére: az emberi tevékenység által veszélybe kerülő élőlények pusztulására, a biodiverzitás csökkenésére. A biodiverzitás szerepe az emberiség életében felbecsülhetetlen. Az emberi társadalom léte elképzelhetetlen a minket körülvevő élővilág nélkül. Mégis, a biodiverzitás csökkenése napjainkban is folyamatos. Az utóbbi évtizedekben az emberiség, eddig soha nem látott mértékben és sebességgel alakította át természetes környezetét, a legfőbb természetformáló erővé válva. Óriási területeket bevonva terjeszti ki mezőgazdasági és ipari tevékenységét, kiirtva vagy elüldözve az őshonos növény és állatvilágot. Vajon át tudunk-e lépni saját árnyékunkon? Mindez csak rajtunk áll.

A mi felelősségünk, hogy hogyan használjuk egyre gyarapodó tudásunkat. Tudunk-e együtt élni a környezetünkkel, képesek vagyunk-e meghallani a veszélybe kerülő élőlények utolsó szavait, segélykiáltását, suttogó kérését vagy néma testbeszédét? A biodiverzitás megőrzése a fenntarthatóság alappillére, gyermekeink élhető jövőjének záloga. A te gyerekeid jövőjéé is…

 

 

PÁLYÁZÓK KÖRE:

Országos nyílt pályázat általános iskolás és középiskolás diákok részére.

 

 

RÉSZVÉTEL, ZSŰRIZÉS:

A pályázat ingyenes, részvételi díj nincs. Pályázni Typeform felületen keresztül lehet: ITT. A digitálisan beküldött pályázatok közül szakmai zsűri választja ki a Deák17 Galériában kiállításra kerülő alkotásokat. A szervezők célja, hogy a főváros szívében, jól megközelíthető helyen, többszáz négyzetméteres kiállítótérben biztosítsanak bemutatkozási lehetőséget tehetséges, fiatal alkotóknak, akik kortárs képzőművészekkel közösen állíthatják ki munkáikat, párbeszédbe állítva gondolataikat, reflexióikat.

 

 

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

 1. Pályázni digitális úton lehet egyéni, valamint közös, csoportos munkákkal is, Typeform felületen keresztül nyújtható be.
 2. Technikai, műfaji megkötés nincs. A pályamunka lehet festmény, rajz, grafika, fotó, installáció, térbútor, szobor, fényfestés, számítógépes program, animáció, videó
 3. A pályamunka mérete a helyi adottságok, felfüggeszthetőség és szállíthatóság miatt:

Síkbeli munkák esetén: maximum A/2

Térben elhelyezhető nagyobb szobrok, installációk esetén: maximum 1,5m2, maximális tömeg≈10kg

 1. Digitális alkotások esetén a pályázót kérjük, a kiállításra való beválogatás esetén a munka személyes leadása előtt egyeztessen a Deák17 Galéria munkatársaival a technikai feltételekről
 2. A szervezők egyértelmű elvárása, hogy a téma vizuális feldolgozását a pályázók kellő tisztelettel közelítsék meg. Az alkotások nem tartalmazhatnak obszcén, pornográf, sértő, politikai, vallási elemeket. A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria célközönsége a 3-23 év közötti gyerekek és fiatalok, így a kiállításra kerülő anyagok tekintetében szükséges figyelembe venni, hogy a korosztályba nagykorúak mellett óvodások, kisiskolások is tartoznak.
 3. A kiállításra beválogatott alkotások hátoldalára kérjük felragasztani a pályázati oldalon mellékelt átvételi elismervényt számítógéppel kitöltve! Átvételi elismervény nélküli munkákat nem áll módunkban átvenni, a kitöltött dokumentum hiánya a pályázatból való automatikus kizárást vonja maga után. Kérjük, hogy amennyiben a kiállításra szánt munka több részből áll, mindegyik darab hátoldalán legyen feltüntetve név és elérhetőség, valamint a pályázati anyag csomagolását is lássák el a szükséges információkkal!
 4. 16 éven aluli pályázó esetén szülői engedély beküldése szükséges a pályázáskor.

 

 

FONTOS DÁTUMOK:

 

 • A pályázatok beküldési határideje digitális formában: 11. 29., éjfél
 • A beérkezett pályamunkák zsűrizése: 11. 30 – 12. 07.
 • Pályázók értesítése: 12. 08 – 18.
 • A kiállításra beválogatott munkákat személyesen vagy postai úton várjuk a Galériába: 01. 05 – 08. között, hétköznapokon, nyitvatartási időben. Személyes behozatal esetén e-mailben történő előzetes időpont egyeztetése szükséges.

Cím: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, 1052. Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

 • Kiállításmegnyitó: január 15.
 • A kiállítás megtekinthető: január 16 – február 27.
 • Kiállított pályamunkák elszállítása: 03. 02 – 03. 31., e-mailben előre egyeztett időpontban

 

UTÓGONDOZÁS:

 

A szervezőknek nem áll módjában a kiállított műveket visszapostázni, helyhiány miatt az alkotásokat a kiállítás után tovább megőrizni. Ezért kérjük a pályázókat, hogy a kiállítás lebontását követően a megadott időszakban gondoskodjanak alkotásaik elszállításáról. A pályázók pályázatukkal hozzájárulnak, hogy a beküldött alkotásaikat értesítésüket követően további helyeken is kiállíthassák a szervezők.

 

Figyelem! A határidőn túl beérkező pályamunkákat nem áll módunkban befogadni!

 

A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, KAPCSOLATTARTÁS:

deak17galeria@gmail.com, +36-1-266-0482